Program strukovnog osposobljavanja za poljoprivrednike – pčelare
„Dobra pčelarska praksa“
Daruvar, 21. – 24.studeni 2017.
Stočarstvo (Mjera 1 – Operacija 1.1.2)
Tečaj će se održati od 21. do 24. 11. od 8 do 13 sati. Predavači su: Zlatko Tomljanović, Grozdana Grubišić – Popović. Darija Marković i Jaromir Vrbicky. Prijave na broj 091 4882 784 g.Vrbicki
Utorak 21. studeni 2017.
08:00 Pozdrav i uvodna riječ
08:05 – 08:50
- Uvod i zakonska osnova za Dobru pčelarsku praksu
- Koraci do uspješnog pčelara
08:50 – 09:00
- Rasprava/pitanja/odmor
09:00 – 09:45
- Sigurnost namirnica
- Rizici za onečišćenje pčelinjih proizvoda
09:45 – 09:55
- Rasprava/pitanja/odmor
09:55 – 10:40
- Higijenski i tehnički uvjeti za rad
- Parametri za kvalitetu meda
10:40 – 11:10
- Rasprava/pitanja/odmor
11:10 – 11:55
- Higijenski i tehnički uvjeti za rad
- Izazovi u suvremenom pčelarstvu
11:55 – 12:05
- Rasprava/pitanja/odmor
12:05 – 12.50
- Higijenski zahtjevi za preradu pčelinjih proizvoda
12:50 – 13:00
- Rasprava/pitanja/kraj prvog dana
Srijeda 22. studeni 2017.
08:00 Uvodna riječ
08:05 – 08:50
- Higijenski zahtjevi za pripremu pčelinjih proizvoda
- Primjena pčelinjih proizvoda u zaštiti ljudskog i životinjskog zdravlja
08:50 – 09:00
- Rasprava/pitanja/odmor
09:00 – 09:45
- Higijenski zahtjevi za pripremu pčelinjih proizvoda
- Odgovornost proizvođača u lancu od košnice do stola
09:45 – 09:55
- Rasprava/pitanja/odmor
09:55 – 10:40
- Zadaci odgovornih osoba za sigurnost namirnica
- Dobra veterinarska praksa u pčelinjaku
10:40 – 11:10
- Rasprava/pitanja/odmor
11:10 – 11:55
- Skladištenje/označavanje pčelinjih proizvoda
- Pravila o označavanju pčelinjih proizvoda
11:55 – 12:05
- Rasprava/pitanja/odmor
12:05 – 12.50
- Obrasci za provođenje Dobre pčelarske prakse
12:50 – 13:00
- Rasprava/pitanja/kraj drugog dana
Četvrtak 23. studeni 2017.
Primjeri iz prakse / vježbe
08:00 Uvodna riječ
08:05 – 08:50
- Uvjeti za vrcanje
08:50 – 09:00
- Rasprava/pitanja/odmor
09:00 – 09:45
- Uvjeti za punjenje pčelinjih proizvoda
09:45 – 09:55
- Rasprava/pitanja/odmor
09:55 – 10:40
- Uvjeti za pakiranje pčelinjih proizvoda
10:40 – 11:10
- Rasprava/pitanja/odmor
11:10 – 11:55
- Označavanje pčelinjih proizvoda
11:55 – 12:05
- Rasprava/pitanja/odmor
12:05 – 12.50
- Transport pčelinjih proizvoda
12:50 – 13:00
- Rasprava/pitanja/kraj trećeg dana
Petak 24. studeni 2017.
08:00 Uvodna riječ
08:05 – 08:50
- Višestruka sukladnost
09:00 – 13:00
- Agroekonomika